Unicoz treedt toe tot Talentum, partnerschap Samen Opleiden

Op maandag 16 januari 2023 is Unicoz officieel toegetreden tot Talentum, het partnerschap Samen Opleiden waarin Hogeschool InHolland en 5 schoolbesturen uit de regio (Octant, SCO Delft, PCPO Westland, Delftsche Schoolvereeniging en Unicoz) gezamenlijk zorgdragen voor het opleiden en professionaliseren van het onderwijs. Een feestelijk en belangrijk moment, passend in de ontwikkelingen die gaande zijn in Nederland om per 2030 alle professionals in een partnerschap op te leiden.

Vanaf heden dragen wij binnen Talentum mede de verantwoordelijkheid voor het opleiden en begeleiden van toekomstige en startende leraren. Iedere partner levert daar vanuit eigen expertise een bijdrage aan. De aansluiting tussen theorie en praktijk is cruciaal. Dus werken hogeschool en werkveld nadrukkelijk samen. De leertuinen met studenten die we inmiddels draaien op De Oranjerie en op de combi van Stella Nova/Prinses Margrietschool zijn hier een voorbeeld van en laten ons zien hoe leren in de praktijk eruit kan zien. Grote complimenten aan alle betrokkenen hierbij!
Ook ons startersprogramma (“Welkom bij Unicoz”), ons professionaliseringsaanbod (bv via de Unicoz Academie) en het organiseren van kennisdeling en uitwisseling (bv via verschillende vaknetwerken) vormen onderdeel van Samen Opleiden. We bouwen samen gestaag verder.