Unicoz innovatieprijs

Binnen de Unicoz scholengroep staat kwaliteit en het ontwikkelen van talent bij leerlingen hoog in het vaandel. Om onderwijskundige innovatie binnen onze scholen te stimuleren en te waarderen is de Unicoz Innovatieprijs in het leven geroepen. Sinds 2012 wordt de prijs eens per twee jaar uitgereikt.


Vrijdag 11 februari 2022 reikten de Zoetermeerse burgemeester Michel Bezuijen en documentairemaker/schrijver Karim Amghar als externe jury de Unicoz Innovatieprijs 2022 uit. De (gedeelde) eerste prijs ging naar Unicoz 10-14 en Doewijs. Unicoz 10-14 is een samenwerking tussen de Unicoz basisscholen en het Oranje Nassau College. Het programma biedt een doorgaande leerlijn waardoor basisschool en middelbare school nog beter op elkaar aansluiten. Doewijs richt zich binnen Unicoz 10-14 op leerlingen die graag leren door creatief en praktisch aan de slag te zijn en is bedoeld voor alle denk- en werkniveaus. 

De tweede prijs ging naar IKC De Buytenkans waar sinds kort judolessen worden aangeboden aan alle leerlingen als onderdeel van het lesprogramma. De derde prijs werd gewonnen door basisschool De Jacobsvlinder voor de inzet van ‘ELF’ tijdens de Engelse lessen. Hierbij leren kinderen de taal door gebruik te maken van de dagelijkse praktijk.

De Unicoz Innovatieprijs werd uitgereikt tijdens de online Unicoz onderwijsdag 2022 die werd uitgezonden vanuit een speciaal opgezette televisiestudio op ONC Parkdreef.

Het College van Bestuur van de Unicoz onderwijsgroep is trots op álle inzendingen voor de innovatieprijs 2022. Carel Laenen: ‘in deze pandemie van de afgelopen twee jaar is het heel goed om te zien dat onze scholen ondanks alle dagelijkse hectiek rondom corona, goed in staat zijn om te werken aan nieuwe onderwijsontwikkelingen. Alle waardering voor onze schoolteams die dit met elkaar mogelijk maken!’.

In totaal waren er de afgelopen maanden maar liefst 11 innovaties vanuit de Unicoz scholen ingestuurd. Een interne jury bestaande uit het College van Bestuur en Unicoz leerlingen van de basisscholen en het ONC, hebben uit deze aanmeldingen vijf nominaties gekozen. De genomineerden zijn vervolgens door de externe jury nogmaals beoordeeld op creativiteit, vernieuwing, samenwerking en de toepasbaarheid op andere Unicoz scholen.