Feestelijke Opening STEAM-lokalen Basisschool Het Noorderlicht

Eerste stap naar Toekomstgericht Techniek- en Technologieonderwijs

Op 18 augustus vond de feestelijke opening plaats van de STEAM-lokalen van Basisschool Het Noorderlicht. De wethouder van onderwijs, Marijke van der Meer, het bestuur van Unicoz en vertegenwoordigers van Heutink, een totaalleverancier voor het onderwijs, waren aanwezig om samen met Mad Science de lokalen op spectaculaire wijze te openen.
De afkorting STEAM staat voor Science, Technology, Engineering, Arts en Mathematics. STEAM stimuleert de ontwikkeling van wetenschappelijk denken en werken bij leerlingen. Met de komst van de STEAM-lokalen worden de leerlingen van Het Noorderlicht al jong geënthousiasmeerd en voorbereid op de technologische uitdagingen van de toekomst.

"Met de introductie van de STEAM-lokalen zetten we ook in het basisonderwijs een belangrijke stap richting toekomstgericht techniek- en technologieonderwijs," aldus Carel Laenen, voorzitter van het College van Bestuur van Unicoz. "Ons doel is om leerlingen uit te rusten met de vaardigheden die ze nodig hebben in een samenleving die steeds afhankelijker wordt van technologie en technische expertise, en hun interesse en nieuwsgierigheid hiernaar te stimuleren."

Unicoz streeft naar onderwijs dat leerlingen optimaal voorbereidt op de uitdagingen en kansen van de maatschappij van morgen. Techniek en technologie spelen daarin een cruciale rol. Marcel Veening, programmadirecteur bij Unicoz: "Vaardigheden voor onderzoek, ontwerpen, probleemoplossing en creatief, kritisch denken zijn essentieel in ieders toekomstige loopbaan en ontwikkeling, of leerlingen nu wel of niet kiezen voor een technische richting."

De visie van Unicoz omvat nauwe samenwerking met scholen, bedrijven en de gemeente om leerlingen van het basisonderwijs tot alle niveaus van het voortgezet onderwijs te begeleiden naar een hoogtechnologische toekomst. Met het toekomstgericht techniek- en technologieonderwijs wordt niet alleen technische kennis vergroot, maar ook de mogelijkheden voor leerlingen om zich te ontwikkelen en te groeien in een door technologie gedreven wereld.