Aanmelden basisschoolleerlingen voortgezet onderwijs via nieuwe site

De afgelopen jaren hebben we met alle besturen van het voortgezet onderwijs (VO) in Zoetermeer de verantwoordelijkheid voor kwalitatief goed en gevarieerd onderwijs steeds meer in gezamenlijkheid opgepakt. De volgende stap is nu gezet door te gaan werken met een gedeelde aanmeldsystematiek, die borgt dat de VO-scholen nog meer kunnen investeren in onderwijskwaliteit en in diversiteit van het onderwijsaanbod.

Alle basisschoolleerlingen die voor schooljaar 2023 - 2024 de overstap naar het voortgezet onderwijs maken, kunnen zich via www.zonaarhetvo.nl aanmelden voor hun VO-school naar keuze. De vrije schoolkeuze blijft: leerlingen en hun ouders kiezen zelf hun voorkeursschool.

Voor elke school en afdeling wordt vooraf afgesproken voor hoeveel klassen er ruimte is. Naar verwachting zal tenminste 93% van de leerlingen terecht kunnen op de school waar ze het liefst naar toe willen. Alleen als een school of afdeling echt te vol wordt, zal er geloot worden.

Zo zorgen we er samen voor dat alle leerlingen zich in het voortgezet onderwijs van Zoetermeer optimaal kunnen ontwikkelen.