Pre-vwo, een passende uitdaging voor basisschoolleerlingen, op het vwo!

Vind je het leuk om nieuwe dingen te leren? Ben je een echte doorzetter, kun je goed zelfstandig werken en krijg je een vwo-advies? Ga dan een extra uitdaging aan met pre-vwo!

Pre-vwo
Pre-vwo is een verrijkingsprogramma in samenwerking met het basisonderwijs waarin je versneld kennismaakt met het vwo. Leerlingen die deelnemen aan pre-vwo volgen een heel schooljaar Frans op vwo 1 niveau. Daarnaast volg je vanaf schooljaar 2023-2024 ook het vak O&O (Onderzoek en Ontwerpen). Per schooljaar kunnen maximaal 30 leerlingen geplaatst worden. 

Pre-vwo+
Heb je pre-vwo gevolgd in groep 8, dan kun je in aanmerking komen voor doorstroming naar pre-vwo+. In het pre-vwo+ programma combineer je groep 8 en klas 1, en stap je op enig moment over. Zo start je met een zachte landing in het voortgezet onderwijs. 

Voor wie
Pre-vwo is bedoeld voor leerlingen uit groep 6 en 7 (in schooljaar 2023-2024 in groep 7 en 8). Vanaf schooljaar 2023-2024, kunnen alleen leerlingen uit groep 6 voor het daaropvolgende schooljaar aangemeld worden. 

Aanmelden
Via de IB-er van de basisschool kan besproken worden of je in aanmerking komt om aan het pre-vwo programma deel te nemen. 

Je ouders vullen samen met school het aanmeldingsformulier in en de IB-er van de basisschool meldt je vervolgens aan. Je hoort daarna in juni of je aan het pre-vwo programma mee kunt doen. De lessen worden gegeven op ONC Parkdreef. Je neemt voor een heel schooljaar deel aan de genoemde lessen.

Meer informatie
Wil je meer informatie over pre-vwo? Je juf of meester kan je er meer over vertellen. Je kunt ook al je vragen mailen naar pre-vwo@unicoz.nl.