Pre-vwo, een passende uitdaging voor basisschoolleerlingen, op het vwo!

Vind je het leuk om nieuwe dingen te leren? Ben je een echte doorzetter, kun je goed zelfstandig werken en krijg je een vwo-advies? Ga dan een extra uitdaging aan met Pre-vwo!

Pre-vwo
Met Pre-vwo kun je in groep 7 en/of 8 alvast kennismaken met het onderwijs, zoals dat op het vwo gegeven wordt. Op ONC Parkdreef volg je per week 2 lessen wiskunde en 1 les Frans. De lessen duren 80 minuten en zijn verdeeld over twee dagdelen per week. Je krijgt les op vwo-niveau, je doet huiswerk en maakt af en toe een toets. Dit doe je naast het werk van de basisschool. De lesstof wordt daar in overleg met je juf of meester aangepast. Het werk voor het pre-vwo is behoorlijk pittig, dus je zult er tijd en moeite in moeten steken.
Als je ervoor kiest om na groep 8 naar het ONC te gaan, dan hoef je niet alles opnieuw te doen. We bewaren je resultaten. Zijn deze goed, dan krijg je in klas 1 voor wiskunde en Frans de stof uit het tweede jaar. Je kunt dan zelfs eerder examen doen in deze vakken!

Voor wie
Pre-vwo is bedoeld voor leerlingen uit groep 7 en/of 8 van de Unicoz-basisscholen die alvast op zoek zijn naar meer uitdaging. Je zit samen met leerlingen van groep 7/8 en van klas 1 vwo in één groep. Je krijgt les van docenten van ONC Parkdreef.

Aanmelden
Je ouders vullen samen met school het aanmeldingsformulier in. De intern begeleider van de basisschool meldt je vervolgens aan. Je hoort daarna z.s.m. of je kunt starten bij Pre-vwo. De lessen worden gegeven op ONC Parkdreef. Je neemt voor een heel schooljaar deel aan de genoemde lessen.

Meer informatie
Wil je meer informatie over Pre-vwo? Je juf of meester kan je er meer over vertellen. Je kunt ook al je vragen mailen naar pre-vwo@unicoz.nl.