Pre-vo, alvast kennismaken met de middelbare school!

Het is bijna zover. Straks maak jij de overstap van de basisschool naar het Oranje Nassau College. En dat is best spannend! Vind jij het zó spannend dat je je er zorgen om maakt? Zie je er nu al erg tegenop? Dan is Pre-vo misschien iets voor jou.

Pre-vo-wentraject
Met het Pre-vo-wentraject kun je vast wennen aan de middelbare school. Je bespreekt met de Pre-vo-begeleider wat je precies spannend vindt. Het grote gebouw bijvoorbeeld, het fietsen naar school, veel nieuwe docenten, huiswerk… Ook ga je samen met je begeleider en met andere achtstegroepers naar het ONC. De een wat vaker dan de ander, net hoeveel keer je nodig hebt. Je wordt wegwijs in het gebouw, je volgt wat lessen, leert al wat docenten kennen en je kunt alle vragen stellen die je hebt. Zo wordt het makkelijker om de echte overstap naar de brugklas te maken. Je weet dan al wat je te wachten staat.

Voor wie
Pre-vo is voor leerlingen uit groep 8 van de Unicoz basisscholen die gekozen hebben voor het ONC en die extra begeleiding nodig hebben bij de overstap naar het voortgezet onderwijs. Je zit in een groep met leerlingen die het allemaal net zo spannend vinden als jij. Jullie kunnen van elkaar leren en elkaar helpen. En een Pre-vo-docent begeleidt je tijdens dit wentraject.

Aanmelden
In overleg met jou en je ouders vult jouw juf of meester van de basisschool het aanmeldingsformulier in. De intern begeleider meldt je vervolgens aan. Je hoort daarna z.s.m. of je kunt starten bij Pre-vo. Je krijgt de begeleiding op de basisschool en op het ONC. We bekijken samen wat jij nodig hebt. Het Pre-vo-wentraject start na de kerstvakantie met kennismakingsgesprekken en wordt in mei afgerond, zodat je goed voorbereid aan de middelbare school kunt beginnen!

Meer informatie
Wil je meer informatie over het Pre-vo-wentraject? Je juf of meester kan je er meer over vertellen. Je kunt ook al je vragen mailen naar: pre-vo@unicoz.nl.