Doewijs, denken, doen en leren!

Iedereen leert op een andere manier. De een leert bijvoorbeeld het liefst uit een boek, de ander stelt graag veel vragen. Weer anderen zijn echte doeners, zij komen het liefst meteen in actie. Leer jij de lesstof het beste door zelf creatief aan de slag te gaan? Vind je het leuk om projecten uit te voeren? Krijg je extra veel plezier in leren door te ontdekken, te experimenteren en te ervaren? Dan is Doewijs echt iets voor jou!

Doewijs
Bij Doewijs ga je leren door te doen. Om zelf een zeepkist te bouwen, moet je rekenen en ontwerpen. Als je kookt volgens een recept, ben je bezig met begrijpend lezen. Plannen leer je door zelf een spelochtend te organiseren of een diner in elkaar te zetten voor buurtbewoners. Het aanbod van activiteiten verschilt per schooljaar. Bij elke activiteit staat ‘van vraag, naar idee, naar uitvoering’ centraal. Je werkt veel samen met je klasgenoten van Doewijs. En natuurlijk is je docent er om je te helpen.

Voor wie
Doewijs is voor leerlingen uit groep 7 en 8, die graag leren door creatief en praktisch aan de slag te zijn. Hier is in de gewone basisgroep niet altijd tijd of ruimte voor. Doewijs is er voor alle denk- en werkniveaus. Je zit met maximaal 16 leerlingen in een groep. Jullie kunnen van elkaar leren en elkaar helpen. Je krijgt les van twee leerkrachten van De Buut die alles weet van onderzoeken, ontwerpen en uitvoeren.

Aanmelden
Je ouders vullen samen met school het aanmeldingsformulier in. De intern begeleider of mentor meldt je vervolgens aan. Je hoort daarna z.s.m. of je kunt starten bij Doewijs. Voordat je start, bepalen we samen jouw persoonlijke leerdoel. De lessen worden gegeven op basisschool De Buut. Je doet gedurende het volledige schooljaar één dagdeel per week mee en je kunt starten in september.

Meer informatie
Wil je meer informatie over Doewijs? Je juf of meester kan je er meer over vertellen. Of kijk op www.unicoz.nl/unicoz10-14. Je kunt ook al je vragen mailen naar doewijs@unicoz.nl.