Nieuws

Burgemeester Bezuijen en wethouder Iedema op bezoek bij leerlingenraad Kindcentrum De Entree

Burgemeester Bezuijen en wethouder Iedema op bezoek bij leerlingenraad Kindcentrum De Entree

Al enkele jaren heeft kindcentrum De Entree een leerlingenraad die een aantal keer per jaar vergadert. Tijdens een van deze vergaderingen kwam de leerlingenraad op het idee om de burgemeester uit te nodigen om hem het nieuwe kindcentrum, die begin dit schooljaar is geopend, te laten zien en om met hem in gesprek te gaan over een aantal “probleempjes” rond de school. De leerlingenraad heeft de burgemeester een mail gestuurd en gelukkig kregen zij al snel te horen dat hij graag om hun verzoek in wilde gaan en dat hij op 11 december langs zou komen samen met de wethouder van onderwijs, Jan Iedema.  Lees meer »
Kerstcircus op De Regenboog!

Kerstcircus op De Regenboog!

Circus Nevermind en Jovel waren op bezoek om van onze leerlingen in één dag ware circus artiesten te maken.
Een spectaculaire dag organiseren voor de leerlingen op school binnen de mogelijkheden is extra uitdagend in deze tijd. Dat hield ons niet tegen en onze moeite werd beloond met ruim 250 stralende gezichten!

Bedankt Jori Veldhuizen en Circus Nevermind! Lees meer »
Wie het weet mag het zeggen!

Wie het weet mag het zeggen!

Donderdag 19 november stond deze kreet centraal tijdens de drie intermezzo’s met leerlingen in ons traject Strategie in Beweging. Eén intermezzo met leerlingen uit groep 7 en 8 van een aantal Unicoz-basisscholen en twee met leerlingen van ONC Clauslaan en ONC Parkdreef. Wij vroegen onze leerlingen mee te denken over onze onderwijsplannen voor de toekomst. Want júist de leerlingen weten precies hoe ons onderwijs nog beter kan! Wat vinden zij bijvoorbeeld heel belangrijk en wat niet zo belangrijk? Lees meer »
De Entree en De Paulusschool winnen eerste en tweede prijs in kunstwedstrijd ‘Kunst en Kids'

De Entree en De Paulusschool winnen eerste en tweede prijs in kunstwedstrijd ‘Kunst en Kids'

Van 16 oktober t/m 12 november jl. werd in het Woonhart Zoetermeer een expositie van unieke schilderijen tentoongesteld, gemaakt door kinderen van 22 verschillende basisscholen en BSO’s uit Zoetermeer. De expositie was onderdeel van de kunstwedstrijd ‘Kunst en Kids’ #wonen in de toekomst. De afgelopen weken mocht er door iedereen digitaal en live in het Woonhart gestemd worden op de diverse kunstwerken. Op 12 november werd bekend gemaakt dat Kindcentrum De Entree in de wijk Meerzicht en De Paulusschool in de wijk Dorp, de eerste en tweede prijs van deze wedstrijd hebben gewonnen. Er werd het meest op deze kunstwerken gestemd.  Lees meer »
Unicoz onderwijsgroep tekent samenwerkingsovereenkomst met mboRijnland t.b.v. doorlopende leerroute

Unicoz onderwijsgroep tekent samenwerkingsovereenkomst met mboRijnland t.b.v. doorlopende leerroute

Op vrijdag 16 oktober jl. hebben de voorzitters van de besturen van Unicoz onderwijsgroep en mboRijnland een samenwerkingsovereenkomst getekend, waarin zij overeenkomen om gezamenlijk doorlopende leerroutes vmbo-mbo voor alle richtingen te gaan ontwikkelen. Daarmee is de start van een vmbo- of mavo opleiding op het Oranje Nassau College nog sterker dan nu, een opmaat naar een mbo diploma. Carel Laenen van de Unicoz onderwijsgroep en Otto Jelsma van mboRijnland hebben deze samenwerking op het bestuursbureau van de Unicoz onderwijsgroep geformaliseerd. Lees meer »

Archief

« 1 2 3 4 5 6 7 »