Wethouder Jan Iedema opent nieuwe units ONC Parkdreef

Vanochtend heeft onderwijswethouder Jan Iedema de nieuwe units van onze school geopend. In aanwezigheid van leerlingen en genodigden, knipte de wethouder het openingslint door waarna een rondleiding volgde door het gebouw.

ONC Parkdreef doet recht aan de verschillen tussen leerlingen qua talent, niveau en tempo. Naast klassikale lessen, organiseert de school talenturen, projecten en activiteiten. Daar is ruimte voor nodig. Ruimte om samen te werken of juist zelfstandig aan de slag te kunnen. Daarnaast is het aantal leerlingen op ONC Parkdreef de afgelopen jaren flink toegenomen. Om het onderwijsconcept en de kwaliteit van het onderwijs te blijven garanderen, was de school hard toe aan extra ruimte.
Moderne units
Om het ruimtetekort op te lossen heeft Unicoz onderwijsgroep, waartoe het ONC behoort, units laten plaatsen aan de kant van de Tuindreef, met daarin acht lokalen twee werkruimtes. Een volwaardig, duurzaam, gebouw dat voldoet aan de huidige binnenklimaatseisen en voorzien is van alle moderne faciliteiten zoals touchscreens en een draadloos netwerk. De units zijn niet voor bepaalde klassen of leerjaren gereserveerd; alle leerlingen kunnen én in het hoofdgebouw én in de units hun lessen volgen.

Renovatie hoofdgebouw
Ook het hoofdgebouw is in de zomervakantie grondig onder handen genomen. Er zijn nieuwe lokalen en werkplekken ingericht, alle kozijnen en muren hebben een frisse verflaag gekregen, op de vloer ligt nieuw marmoleum, overal in het gebouw is LED-verlichting aangebracht en de leerlingen hebben nieuwe lockers gekregen. Leerlingen en medewerkers starten het nieuwe schooljaar dus in twee ‘nieuwe’ gebouwen: een geheel gerenoveerd hoofdgebouw en de nieuwe units aan de Tuindreef.

Nieuwbouw
Tijdens de opening kondigde Carel Laenen, voorzitter College van Bestuur van de Unicoz onderwijsgroep, aan dat de werkzaamheden zijn verricht voor een termijn van tien jaar. Over tien jaar zal ONC Parkdreef volgens afspraak met de gemeente verhuizen naar een andere locatie in of vlak rondom het centrum van de stad. Er wordt een heel nieuw gebouw ontwikkeld voor de opleidingen mavo, havo en vwo, met aangrenzend ruimte voor sportfaciliteiten. Jan Iedema bevestigde dit heugelijke nieuws. “ONC groeit. We zijn heel blij dat leerlingen en ouders in Zoetermeer zo'n goede relatie hebben met ONC Parkdreef. Bij de ontwikkeling van het nieuwe gebouw, zullen we ook zeker de ideeën van de leerlingen meenemen”, aldus Iedema. Tot het zover is, kunnen onze leerlingen en medewerkers terecht in de huidige ‘nieuwe’ gebouwen: een geheel gerenoveerd hoofdgebouw en de nieuwe units aan de Tuindreef.