Uitnodiging 'Strategie in beweging'

Aan alle medewerkers, ouders,
leden van de raad van toezicht,
(G)MR-leden en partners

Uitnodiging om deel te nemen aan onze eerste co-creatiesessie of pizza-avond

Maak de nieuwe koers voor Unicoz!

Voor de komende jaren willen we graag een heldere en eigentijdse koers ontwikkelen die bij Unicoz past. Die ook echt van ons is. We willen het verhaal schrijven dat onze verlangens en ambitie omarmt, waar ruimte is om mee te bewegen met wat de tijd vraagt, maar waar ook een gezamenlijke verantwoordelijkheid uit spreekt. Realistisch en met een vleugje droom.

We willen een ontwikkeling stimuleren waarin we de wijsheid van het collectief gebruiken. Dus horen wij graag zoveel mogelijk stemmen, zodat wij diverse geluiden en ideeën mee kunnen nemen de toekomst in. Draagvlak en betrokkenheid zijn daarbij sleutelbegrippen.

Onze nieuwe koers moet leiden tot beweging. Zowel in de inhoud, door een nieuwe ambitie neer te zetten en op te schrijven, maar ook in de verbinding tussen de delen van de organisatie. Daarom noemen we dit traject dan ook Strategie in Beweging. Marije Boot (Boost by Boot) en Teus van Zoest (Connecto) begeleiden ons in dit traject.

 
Zij schetsen hieronder kort hoe het traject er uit ziet en met een focus op de eerste fase die we nu ingaan.

Teus en Marije:
“Binnen dit traject van Strategie in Beweging onderscheiden we vier fases. Elke fase is gerelateerd aan een bepaalde energie en kwaliteit die we nodig hebben om tot een inspirerende koers te komen. 

We starten fase 1 met twee werksessies voor alle medewerkers, ouders en partners van Unicoz. Dit is de fase ‘Op zoek naar de magie’. We hebben een co-creatiesessie waarin we informatie en beelden ophalen, die we vervolgens op een later moment in de pizza-sessie tegen het licht houden en aanvullen.

Co-creatiesessie 1 (dinsdag 29 september van 15.30-18.00 uur)
We starten onze zoektocht vanuit magie. Magie als uiting van verlangen, van nieuwsgierigheid naar de diepste wensen. Daar waar je in je hart geraakt wordt, daar ontstaat van nature de beweging.
Het is de plek van dromen, van vergezichten. De plek waar je wat verder mag kijken dan naar wat er nu precies kan of mogelijk is.
We nodigen jou uit als jij je aangesproken voelt om te delen met anderen wat jij als toekomst ziet, waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Je bent er zo eentje die wel buiten de gebaande wegen durft te denken, die wel ideeën heeft over wat nog méér kan. En misschien steken de andere deelnemers jou ook wel aan met nog meer gave vergezichten en ideeën.
Wij zorgen samen met Unicoz voor een prima locatie, een klein hapje en drankje en uitnodigende werkvormen. Jij hoeft alleen jezelf en jouw nieuwsgierigheid mee te brengen!
Locatie: Kindcentrum De Toverberg
Toverberg 3-4
2716 LW Zoetermeer

Pizza-sessie 1 (donderdag 15 oktober van 17.00 – 19.00 uur)
Bij de pizza-sessie krijg je de opbrengsten te zien van de co-creatiesessie en de eerste lijnen die al mogelijk zichtbaar zijn geworden. Het is een sessie waar je vooral mag beschouwen en aanvullen. Je kunt deze sessie gerust bijwonen ook al was je niet aanwezig bij de co-creatiesessie. Je kunt je vragen stellen, je opmerkingen geven. En uiteraard zijn we benieuwd welke ideeën jij krijgt bij het zien of lezen van de eerste ideeën. Uiteraard eten we tussendoor onze pizza’s! En ook hier hoef je je niet voor te bereiden en vertrouwen we op je natuurlijke nieuwsgierigheid.
Locatie: Kindcentrum De Toverberg
Toverberg 3-4
2716 LW Zoetermeer


Waar kan je je aanmelden?
We hebben bij elke sessie plek voor maximaal 35 deelnemers in verband met de coronamaatregelen die we in acht moeten nemen bij fysieke bijeenkomsten. Dat betekent dat we bij meer dan 35 aanmeldingen een keuze zullen moeten maken wie de bijeenkomst kan bijwonen, waarbij het uitgangspunt is steeds een zo divers mogelijk gezelschap samen te stellen. Je kunt je aanmelden voor de verschillende sessies via Ingrid Braat, i.braat@unicoz.nl. Vermeld daar dan expliciet bij of je naar de co-creatiesessie en/of naar de pizza-avond wilt komen en ook je functie (leerkracht, leider, ouder, toezichthouder, (G)MR-lid, partner van de school, ….)
En als jij nog een collega, een ouder of een partner van je school kent die dit ook heel leuk zou vinden, vraag dan diegene vooral om met je mee te gaan!
Je ontvangt een bevestiging van je deelname, of – als we overvol zitten – een uitnodiging voor een van de volgende sessies.
We kijken er naar uit om samen met jullie dit inspirerende traject te gaan lopen.

Graag tot ziens op De Toverberg!

Mede namens de werkgroep 'Strategie in Beweging',
Carel Laenen en Leonie Crom – Wagenaar
College van Bestuur