Media 13
Header5
Media 11
Media 14
S5001287

Leerlingen leveren ideeën voor herinrichting Europaweg

Met prachtige maquettes en inspirerende pitches presenteerden de leerlingen van klas 1, 2 en 3 vwo woensdagochtend het project Ikonderzoekwegen.

De leerlingen hebben de afgelopen maanden onderzoek gedaan naar  de herinrichting van de Europaweg. Op verzoek van de gemeente Zoetermeer dachten zij mee over de vraag: hoe maak je van de Europaweg een fijne plek, rekening houdend met veiligheid, groen, doorstroming en inrichting?  In totaal deden 75 leerlingen mee aan het project. In groepjes van vijf hebben zij hun plannen uitgewerkt. 

Een jury van experts – ambtenaren van de afdeling Stedelijke Ontwikkeling en Stadsbeheer - beoordeelde de ideeën op drie criteria: creativiteit, realisme  en onderzoek en onderbouwing. Anouk, Celeste en Marieke (Mick en Iskander waren helaas ziek) ontvingen uit handen van wethouder Marc Rosier de eerste prijs. Vooral vanwege de aandacht voor de groenvoorziening en leefbaarheid, aldus de jury. Marieke: “In dit park zijn veel struiken. En bomen aan de zijkant zodat je geen last hebt van de auto’s. Op de geurige bloemen van de struiken, zullen insecten als vlinders afkomen. Door het park krijgt de Europaweg wat meer leven en wij denken dat dat heel belangrijk is in een stadscentrum.”

De ideeën van de leerlingen dienen ter inspiratie als de Europaweg daadwerkelijk heringericht wordt.

In dit filmpje presenteert Quinten (hij won met zijn groepje de derde prijs) het project aan de wethouder.

Zoetermeers Dagblad
Streekblad Zoetermeer

Bekijk de foto's in het fotoalbum

Disclaimer